Tips om duurzamer om te gaan met je meubels

Het is dé trend op het gebied van interieur van 2021: duurzaamheid. En de verwachting is dat dit niet zo maar een trend is, maar een blijvende ontwikkeling. En dat is mooi! Want duurzaam omgaan met je meubels houdt in dat je bewust bezig met een schoner en beter milieu. En zoals we allemaal wel weten brengt dat vele voordelen met zich mee. Steeds meer mensen beginnen dit in te zien en kiezen er dan ook voor om duurzamer om te gaan met hun meubels. Maar hoe doe je dat? En hoe kom je aan duurzame meubelstukken? Wij geven je een aantal tips zodat ook jij duurzamer om kunt gaan met je meubels.

Koop meubels bij de kringloop

De kringloop. De één houdt er van en de ander moet er niets van hebben. Als jij tot de tweede categorie behoort, dan raden we je aan om toch eens een kijkje te gaan nemen. De kringloop is bij uitstek de plek van duurzaamheid. Meubels krijgen er kans op een tweede leven bij iemand thuis. En het mooie is ook nog eens dat de meubels in de kringloop erg goedkoop zijn. Ook als jij uitgekeken bent op je huidige meubels is de kringloop dé ideale plek om ze kwijt te komen. Maar ook Marktplaats staat vol met pareltjes. Je vindt er prachtige houten tafels en unieke stoelen en banken. Je kunt makkelijk uren rondstruinen op deze website en de leukste meubels tegen lage prijzen ontdekken. En ook hiermee help je mee aan meer duurzaamheid in de wereld. Zie je een prachtige stoel, maar past hij niet helemaal in je interieur? Ga er dan toch voor en laat hem herstofferen! Zo creëer je op duurzame wijze een uniek meubelstuk dat helemaal aan jouw wensen voldoet.

Laat je huidige meubels herstofferen

Herstofferen dus. Dit houdt in dat je de huidige stoffering laat vervangen door een nieuwe. Dit kun je doen als bijvoorbeeld de kleur van je op Marktplaats gekochte bank niet helemaal naar wens is. Of als de stof versleten of beschadigd is. Wat de reden ook is, herstofferen is altijd een goed idee en bovendien bijzonder duurzaam! Je geeft op deze manier meubels een tweede leven. Meubels die andere mensen waarschijnlijk weggegooid zouden hebben omdat ze niet meer perfect waren. Met ruim 30 jaar ervaring weten wij precies hoe we meubels het beste kunnen herstofferen. Of het nu gaat om een bed stofferen, bank stofferen of een stoel stofferen, bij ons ben je aan het juiste adres. Is je tweedehands meubelstuk beschadigd? Ook dan kunnen we je helpen. Wij doen ook aan meubel reparatie en daarmee kunnen we je meubels helemaal als nieuw uit laten zien. Bij ons krijg je persoonlijk advies en kun je kiezen uit een uitgebreide selectie van stoffen en kleuren in alle prijsklassen. Wil je meer weten over het herstofferen van meubels? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met een eerlijk en deskundig advies!